Straatfotografie

  • fotografie
  • portfolio
  • workshop
  • blog

Workshop Straatfotografie

Workshop straatfotografie Rotterdam:

Allereerst wat is straatfotografie: Wikipedia zegt hier het volgende over: Straatfotografie (Engels: street photography) is een fotografie-genre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie blijft evenwel een moeilijk te definiëren genre, omdat het zich op het kruispunt bevindt van documentaire fotografie, het toeristisch kiekje en het fotojournalisme dat zich op faits divers richt. Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het
fotograferen primeert. Een straatfotograaf werkt ook niet in opdracht en gaat als een vrijbuiter op jacht naar een unieke foto die op het intuïtief juiste moment wordt genomen “le moment décisif” van Henri Cartier-Bresson. Het primaire doel is expressief: een subjectieve indruk geven van de ervaring van het dagelijkse leven in een stad.

Wat gaan we doen:

Wil je eens een keer meelopen met een straatfotograaf? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad, meld je dan aan voor de één-op-één straatfotografie workshop.

Straatfotografie leer je door op straat te zijn met je camera. Het lastige van straatfotografie is om de drempel over te stappen om de foto te maken. Zelfvertrouwen en de lef krijg je door met de camera dichter bij de mensen te komen die je wilt fotograferen.

Tijdens de workshop leer je welke instellingen en lenzen je het beste kan gebruiken. Maar ook, wat eigenlijk nog belangrijker, wat mag je op straat fotograferen en wat niet. Ik neem je mee door het centrum van Rotterdam en laat ik je zien waar de “beste” foto locaties zijn.

De workshop duurt 3 uur en wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Groepsgrootte:

één-op-één workshop.

Ervaringsniveau:

Voor deze workshop is het aan te raden om enige voorkennis te hebben. Je weet wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zijn en je kunt fotograferen vanuit de diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze of manuele stand. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera.

Benodigdheden:

Digitale camera met extra accu’s, opslag kaarten. En goede wandelschoenen, want er wordt veel gelopen.

Kosten:

Deze  één-op-één workshop kost €65,-

Datum:

Op aanvraag

Meld je aan:

Aanmelden kan via de contact pagina op deze site.

“Koop een goed paar comfortabele schoenen, draag altijd een camera om uw nek, houdt uw ellebogen naar binnen, wees geduldig, optimistisch en vergeet niet te glimlachen.”

Matt Stuart

Swingende danseres tijdens het zomer carnaval
error: Content is protected !!