De straatfoto van de maand december is een foto die gemaakt is bij de Erasmusbrug. Deze foto is gemaakt tijdens het uitproberen van mijn nieuwe camera de Fujifilm X-T5.

Wat bijzonder is is dat de autofocus heel goed is van deze camera en wel hierom:

“De nieuwe X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor beschikt over een groter aantal fasedetectie pixels ten opzichte van het voorgaande model. Door de nieuwste deep learning-technologie is de camera in staat om mensen, dieren, vogels, auto’s, (motor)fietsen, vliegtuigen en treinen te herkennen. Deze onderwerpen kunnen automatisch worden gevolgd waarbij de autofocus je onderwerp vasthoudt. Zo kan jij  je volledig concentreren op de kadrering en het beste moment.”

Ik heb veel minder missers en dat is toch te danken aan de camera. Het is ieder geval een bijzonder camera waar ik nog veel plezier mee kan gaan beleven op straat!

Overigens ik heb ook nog een Fujifilm X100F en dat is een ouder model camera met veel minder specs zoals hierboven. Maar ook die blijf ik gewoon gebruiken. Deze camera is een echte straatfotografie camera. Toch mijn eerste liefde deze camera 😉

Fijne feestdagen!