Gerard van der Net

  • Rotterdam Street Diaries
  • straatfotografie
  • fotografie
  • portfolio
  • Rotterdam

Over mij

Ik ben Gerard van der Net, ik ben geboren in 1968 en ik woon in Rotterdam. Ik fotografeer sinds 2009, waarvan ik in het begin veel bezig was met natuurfotografie, heb ik sinds 2018 de overstap gemaakt naar straatfotografie en sindsdien is straatfotografie het gene waar mijn passie ligt. Het afgelopen jaar ben ik veel op pad geweest in Rotterdam om de kneepjes van het vak te leren. De apparatuur die ik gebruik zijn een Fujifilm X100F en een Canon 6D met diverse lenzen. De lens die ik het meeste gebruikt op straat is de Canon 50mm f/1.4.

Rotterdam Street Diaries is een lange termijn straatfotografie project in Rotterdam. Als straatfotograaf leg ik het dagelijkse leven van mensen in de stad vast. Mijn doel als fotograaf is om mensen te fotograferen in hun natuurlijke habitat, daardoor hebben de meeste mensen het ook niet door als ik hun fotografeer. Zo’n fotomoment doet zich vaak maar heel kort voor en dat maakt straatfotografie zo ontzettend interessant.

Straatfotografie op de Erasmusbrug in Rotterdam
Wanderlaars in een sneeuwbui op de Erasmusbrug - Canon 6D 50mm

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Gerard van der Net. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.

www.gerardvandernet.nl

Content is protected. Right-click function is disabled.