Straatfotografie Rotterdam

  • Streetphotography
  • Straatfotografie
  • Rotterdam

Over mij

Mijn naam is Gerard van der Net, geboren op 18 april 1968 en ik woon in de wereld stad Rotterdam. Al jong vond ik fotografie interessant, inclusief de bijbehorende techniek. Als autodidact heb ik me de fotografie eigengemaakt via lezen, leren, workshops en heel veel oefenen. 

Door de jaren heen begon ik me eigen steeds meer te interesseren voor straatfotografie. Grote inspiratiebronnen zijn voor mij: William klein, Garry Winogrand en Vivian Maier.

Rotterdam Diaries is een lange termijn straatfotografie project in Rotterdam. Ik vind het ontzettend gaaf om in de stad rond te zwerven en met mijn camera situaties, personen die me raken vast te leggen op beeld.

Ik ben een instinctieve fotograaf. Ik reageer vaak al voordat een foto moment zich aandoet, niks wordt in scene gezet, alleen echte straatfotografie. Rauw, ruw en ongekleurd!

Met straatfotografie weet je nooit met wat voor foto’s je thuis komt. En dat maakt straatfotografie voor mij zo mooi en boeiend!

 

“Een schildpad ziet onderweg meer dan een haas” vertelt een oud Chinees gezegde. En dit gezegde is vooral van toepassing voor straatfotografie. Want als je rustig observeert zie je de mooie momenten!