Straatfotografie

  • fotografie
  • portfolio
  • workshop
  • blog

Biografie van Gerard van der Net

In deze biografie vertel ik een klein stukje over mezelf. Deze website heb ik ontworpen vanwege mijn liefde voor straatfotografie. Om mijzelf even in het kort voor te stellen; mijn naam is Gerard van der Net en ongeveer 25 jaar geleden begon mijn liefde voor de fotografie. Ik ben begonnen met fotografie door mij veelal in te lezen, workshops te volgen en naar het werk van andere bekende fotografen te kijken. De fotografie stijl die mij het meest aanspreekt is de journalistieke stijl. Dit houdt in dat je fotografeert maar zonder in te grijpen in de momenten die zich afspelen. Mijn manier van fotograferen is vrijwel hetzelfde. Ik fotografeer veelal op straat in Rotterdam, de plek waar ik woon. De foto’s die ik maak, zijn precies zoals het zich afspeelt op straat, namelijk rauw, ruw en ongekleurd. Om alles uit de foto’s te halen, fotografeer ik in RAW. Zodra ik vervolgens mijn foto’s ga ontwikkelen, maak ik gebruik van Lightroom en Adobe Photoshop.

Biografie van Gerard van der Net

Op reis naar......

Lanzarote

Hoewel hierboven al beschreven is in mijn biografie, woon en werk ik in Rotterdam. Een of twee keer per jaar reizen mijn vrouw en ik naar het mooie eilend Lanzarote. Lanzarote is het oostelijkste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer van de kust van Marokko. Deze Afrikaanse eilanden zijn onderdeel van Spanje en daarmee ook van de Europese Unie.

Op Lanzarote zijn ook vulkanen te vinden. Park Timanfaya Nationaal is echt een aanrader om te bezoeken. Het is dan ook aan te raden om een auto huren, zodat je hele eiland kan verkennen. Naast dat ik dit eiland graag bezoek, neem ik dan ook altijd mijn camera hier naar toe mee.

Ook met deze reizen wil ik jullie als kijker graag meenemen door middel van fotoseries.

error: Content is protected !!