De laatste tijd ben ik veel bezig met straatfotografie op de Erasmusbrug. Dat is voor mijn project ”Mensen op de Erasmusbrug”. Het gaat hierbij om mensen die op de brug zijn te fotograferen, terwijl ze de over de brug wandelen of fietsen. Het leuke hiervan is dat je heel veel leuke mensen tegenkomt van allerlei soorten pluimage. En als de mensen het doorkrijgen dat ze gefotografeerd worden, (wat vaak niet zo is) dan krijg je toch vaak een mooie glimlach….

Wandelaars op de Erasmusbrug
Wandelaars op de Erasmusbrug

Waar ik naar opzoek ben is toch naar een ander soort (straat) foto, zoals de volgende foto:

Straatfotografie op de Erasmusbrug
Straatfotografie op de Erasmusbrug

Deze foto is net iets anders. Er zit naar mijn smaak meer acties en beleving in de foto. En dat is wat de foto wat echter maakt. Een bijkomend voordeel is, je krijgt een hele toffe achtergrond. Deze dames hadden ook bijna niet door dat ze werden gefotografeerd. De techniek die ik daarvoor gebruikt heet zone focusing, maar daar later over meer.

Ik ga hier zeker nog wat verder mee experimenteren met dit soort straatfotografie. Het gaat er dan toch om waar kan je beste gaan staan e.d. En dat betekent toch nog heel veel wandelen en fotograferen en wandelen en fotograferen….. En uitproberen 😉 Wil je nog meer foto’s zien van het project Erasmusbrug dan kan dat hier