5 tips voor als je begint met straatfotografie.

1 – Toegestaan.

De eerst van de 5 tips voor straatfotografie is: Luister niet teveel naar mensen die “denken” te weten dat straatfotografie niet mag, zij hebben het echt fout, straatfotografie is op alle openbare plaatsen toegestaan!

2 – Maak zoveel als mogelijk foto’s!

Omdat er op straat zo veel en alles vaak snel gebeurt is het handig om veel foto’s te maken. En als je digitaal fotografeert zou dat geen enkel probleem moeten zijn…. Schiet gewoon al je kaartjes vol. Het grote voordeel hiervan is dat je meer keuze hebt als je foto’s gaat uitzoeken en bewerken.

3 – Geen paniek

Geen zorgen als je al een paar uur op straat bent en je nog geen enkele foto hebt gemaakt. Dit gebeurt mij ook regelmatig. En dit is juist het leuke van straatfotografie, je weet nooit met wat voor foto’s je thuis komt.

4 – Niet twijfelen!

Angst is waarschijnlijk het moeilijkste deel van straatfotografie, en dat is ook de belangrijkste reden waarom veel mensen/fotografen besluiten om het niet te doen. Echter dat is echt nergens voor nodig, er zijn genoeg technieken waarin je zo kan fotograferen dat mensen het niet eens door hebben dat ze worden gefotografeerd. 

5 – P-Stand.

Laat de techniek voor je werken. Daar is ze voor uitgevonden. Veel bekende straatfotografen zoals Martin Parr , Joe Buissink stellen hun camera vrijwel nooit handmatig in. Zij vertrouwen volledig op de automatische stand. En waarom ook niet. Het voordeel wat je hier mee wint is dat je niet teveel tijd kwijt met het instellen van de camera, want in de stad veranderd het licht altijd. Wat nog een voordeel is dat je meer kan concentreren op het kijken. En als het moment daar is dan weet je dat de camera ook gereed is 😉

En uiteindelijk gaat er niet om hoe je de foto maakt, maar dat je hem maakt!

Als je eens een keer mee wilt lopen met mij dan kan dat, kijk bij workshops wat mogelijk is.