Biografie

De markt in Rotterdam
De markt in Rotterdam

Hallo allemaal,

Mijn naam is Gerard van der Net, ik ben een ambitieuze straatfotograaf uit het plaatsje Poortugaal, vlakbij Rotterdam. Naast mijn werk als kraanmeester bij een grote scheepswerf (Damen Shiprepair Rotterdam), houd ik mij vooral bezig met fotografie. Ik ben vooral geïnteresseerd in straatfotografie en stadsfotografie. Straatfotografie vind ik een van de interessantste vormen van de fotografie, vooral de documentaire stijl van de fotografie.

De documentaire stijl kent een meer ongedwongen en informeel karakter dan de traditionele fotografie. De documentaire fotografie kenmerkt zich door het weergeven van het beeld zo als het op dat moment is.

Documentaire fotografie is het moment en de sfeer van de dag vastleggen. Ik zoek als fotograaf naar momenten die me aanspreken en ik streef ernaar om die momenten vast te leggen gedurende de dag.

Als straat/documentaire fotograaf ben ik op mijn creatiefst als ik de hele dag mag rondzwerven op straat om de mooiste foto’s te maken, waar ik probeer om onzichtbaar te zijn en dan zie je de mooiste momenten. Deze momenten probeer ik vast te leggen met mijn camera.

Op deze website laat ik slechts een kleine selectie van mijn foto’s zien. De reden hiervan is, dat naar mijn idee te veel foto’s niet leuk zijn voor de bezoekers. Een kleine selectie van foto’s zou het moeten doen.

Op deze website zal je veel foto’s in het in zwart/wit zien, straatfotografie vind ik het mooist als het in het zwart-wit is, omdat naar mijn mening kleur te veel afleid van het onderwerp.

Mocht je interesse in mijn foto’s hebben, vragen of eventuele opdrachten dan kan je contact met mij opnemen via het contactformulier.

Ik hoop dat jullie met veel plezier naar mijn foto’s zullen kijken,

Met vriendelijke groet,

Gerard van der Net

Gerard van der Net Street Photography background image
© Copyright Notice: Alle foto's op deze site zijn copyright en mogen niet worden gebruikt zonder toestemming!